Het is nu ma 24 jun 2019, 14:20

Spirohexol


Beheerder
Berichten: 625
Geregistreerd: za 05 mei 2012, 19:27
BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012, 23:21
Afbeelding

Spirohexol
20 tabletten voor toevoeging aan 400 l aquariumwater
Farmaceutisch bedrijf: JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany +49(0)623641800
Geneesmiddel voor siervissen tegen in het darmkanaal levende zweepdiertjes (darmflagellaten) van het type Hexamita en Spironucleus in zoetwateraquariums. Het daarbij optredende ziektebeeld wordt algemeen „gatenziekte” genoemd. Het lichaam van besmette vissen worden donkerder van kleur en de dieren hebben geen of nauwelijks behoefte aan voer. De uitwerpselen zijn wit van kleur en draderig. In verloop van de ziekte vermageren de vissen sterk. Vaak is de kop van de dieren bezaaid met witte vlekjes en op gaatjes lijkende kraterachtige verdiepingen.
Contra-indicaties: Geen bekend.
Waarschuwingen: Bij ongewervelde dieren in zoet water (garnalen, kreeften, andere schaaldieren) kunnen overgevoeligheden optreden. Het verdient daarom aanbeveling om deze dieren voor de zekerheid van de behandeling uit te sluiten.
Bijwerkingen: Geen bekend. Indien u bijwerkingen bij uw vissen waarneemt, verzoeken wij u ons en uw dierenarts of apotheek daarvan op de hoogte te stellen.
Interacties: Door de gelijktijdige toepassing van een waterzuiveringsmiddel kan de werking van Spirohexol afnemen.
De gelijktijdige toediening van andere geneesmiddelen kan ongewenste en onberekenbare effecten veroorzaken en kan daarom beter achterwege blijven. Indien korte tijd voor de geplande toediening van Spirohexol andere preparaten zijn gebruikt, is het raadzaam om eerst ca. 2/3 van het water te verversen. Daarna kan Spirohexol veilig worden toegediend.
Wijze van gebruik: Vóór gebruik eventueel voorhanden actieve kool uit het filter verwijderen, UV-C apparatuur en CO2-bemesting afzetten.
Dosering: 1 tablet op 20 l water. Benodigd aantal tabletten in een beker met aquariumwater oplossen en het mengsel daarna aan het aquariumwater toevoegen. Maximaal verblijf in het aquarium: 7 dagen. Daarna 30% van het water verversen. Indien nodig mag de behandeling op de 8e dag zoals beschreven worden herhaald.
Opmerkingen: Hexamita en Spironucleus komen onder normale omstandigheden als ongevaarlijke medebewoners in geringe aantallen in de darm van alle vissen voor. Pas wanneer vissen door andere factoren, bv. ongeschikte leefomstandigheden, deficiëntieverschijnselen enz. verzwakt zijn, neemt het aantal flagellaten toe en kunnen de dieren daaraan sterven. In veel gevallen worden de genoemde kraterachtige verdiepingen in de huid van de kop veroorzaakt door een gebrek aan mineralen.
Aanbevolen manier van filtreren en voeren gedurende de behandeling: Biologisch zeer actieve filters, die al lang niet meer zijn gereinigd, kunnen de werking van het geneesmiddel gedeeltelijk deactiveren. Wij adviseren daarom om het filter “grof” schoon te maken (niet te grondig, want het is de bedoeling dat een deel van de nuttige bacteriën de schoonmaakbeurt overleeft). Geef de vissen gedurende de behandeling zo mogelijk geen of maar heel weinig voer.
Maatregelen bij overdosering, onderbreken of staken van de behandeling: Na constatering van een overdosering de helft van het water verversen.
Na afloop van de behandeling:Na afloop van de behandeling het water gedurende 24 uur door een filter met actieve kool filtreren (JBL Carbomec activ) om geneesmiddelrestanten uit het water te verwijderen. Daarna de kool weggooien. Vervolgens gedurende een week iedere dag een dosis JBL Acclimol aan het water toevoegen om het immuunsysteem van de vissen aan te sterken en de door parasieten aangetaste huid beter te laten genezen. Toevoeging van JBL FilterStart aan het filter of van JBL Denitrol aan het water helpen om de eventueel beschadigde bacteriekolonie weer te herstellen.
• Op een voor kinderen onbereikbare plaats bewaren.
• Niet geschikt voor toepassing bij dieren die voor de productie van levensmiddelen zijn bestemd.
• Na bereiken van de vervaldatum niet meer gebruiken.
• Tegen de inwerking van licht en warmte beschermen, in de originele verpakking bewaren.
• De werkzame stof veroorzaakt een gelige verkleuring van het water die na een waterverversing en filtreren door actieve kool verdwijnt.
• Indien u vragen hebt over de toepassing van het middel kunt u zich tot uw dierenarts of apotheek wenden.
• Ch.-B. en vervaldatum: zie verpakking
Werkzame stoffen overeenkomstig de soort en hoeveelheid:
1 tablet bevat: 2-Amino-5-Nitrothiazol 100 mg
Medikamente Anleitung / Medication directions
Pharmazeutischer Unternehmer:
JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany
+49 (0)6236 41800, http://www.jbl.de

Bron: http://www.jbl.de/nl/
Heeft u op of aanmerkingen, of een aanvulling op de tekst?
Stuur dan een e-mail naar info@lnummerforum.nl

Keer terug naar JBL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron