Het is nu vr 24 mei 2019, 17:39

Gyrodol 2


Beheerder
Berichten: 625
Geregistreerd: za 05 mei 2012, 19:27
BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012, 23:19
Afbeelding

Gyrodol 2
Farmaceutisch bedrijf: JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany, +49(0)623641800
Gyrodol 2 Werkzame stof Praziquantel
100 ml suspensie voor toevoeging aan 400 l aquariumwater
Geneesmiddel tegen kieuw- (Dactylogyrus), huid- (Gyrodactylus) en lintwormen (Cestodae) bij siervissen van de orden karperachtigen, baarsachtigen, meervalachtigen en tandkarpers in zoet- en zeewateraquaria. Een versnelde ademhaling, schuren tegen voorwerpen, haastige, schokachtige zwembewegingen verbonden met schrikverkleuring of apathisch „rondhangen“ zijn de symptomen van een besmetting met kieuwwormen. Bij huidwormen zijn bovendien bloederige plekken op de huid te zien. Vissen die snel vermageren hoewel geen verandering van het eetgedrag geconstateerd wordt, zijn besmet met een lintworm. Bij grotere vissen kan op de volgende eenvoudige wijze worden gecontroleerd of de kieuwen besmet zijn: de verdachte vissen vangen, op een vochtige onderlaag leggen en met behulp van een pincet voorzichtig een van de kieuwdeksels optillen. Met een loep (vergroting 10x) zijn de licht gekleurde wormen goed te zien.
Contra-indicaties: geen bekend.
Waarschuwingen: Niet toepassen bij ongewervelde dieren (koralen, slakken, schelpdieren, garnalen enz.) in zoet- en zeewater. Vissen zonder schubben (modderkruipers en meervallen) en verzwakte vissen kunnen overgevoelig op het geneesmiddel reageren. In deze gevallen de behandeling met de halve dosis beginnen en de dosis daarna voorzichtig opvoeren.
Gedurende de behandeling moet het aquarium voortdurend worden geobserveerd. Zodra u constateert dat de vissen het middel niet verdragen, moet ongeveer 50% van het water onmiddellijk worden ververst.
Bijwerkingen: Geen bekend. Indien u bijwerkingen bij uw vissen waarneemt, verzoeken wij u ons en uw dierenarts of apotheek daarvan op de hoogte te stellen.
Interacties: Door de gelijktijdige toepassing van een waterzuiveringsmiddel kan de werking van Gyrodol 2 afnemen. De gelijktijdige behandeling met andere geneesmiddelen kan ongewenste en onberekenbare effecten veroorzaken en kan daarom beter achterwege blijven.
Toepassing: Gedurende de behandeling eventueel voorhanden actieve kool uit het filter verwijderen, UV-C apparatuur en CO2-bemesting afzetten. In zeewateraquaria eveneens de eiwitafschuimer en ozonisator uitschakelen. Vóór de behandeling 50% van het water verversen.
Dosering: De fles gedurende 1 minuut krachtig schudden. Tenzij een andere behandeling wordt voorgeschreven: 10 ml op 40 l liter water gedurende 48 uur laten werken. Gedurende deze tijd met behulp van een uitstroomsteen of door het water in beweging te houden voor een goede zuurstoftoevoer zorgen. Daarna 30% van het water verversen. Gyrodol 2 bevat geen organische, de oplosbaarheid bevorderende producten en kan derhalve zonder bedenkingen worden toegepast, omdat er geen gevaar bestaat van een ongewenste massale toename van bacteriën.
Duur van de behandeling: Bij huidwormen, levendbarende kieuwwormen en lintwormen is één behandeling gewoonlijk voldoende, maar de behandeling kan, indien nodig, worden herhaald. Bij eitjes leggende kieuwwormen mag de behandeling na een week 1 x worden herhaald (in geval van koud water na 10 dagen).
Maatregelen bij overdosering, onderbreken of staken van de behandeling: Na constatering van een overdosering de helft van het water verversen.
Na afloop van de behandeling: Na afloop van de behandeling het water gedurende 24 uur door een filter met actieve kool (JBL Carbomec activ / Carbomec ultra) filtreren om geneesmiddelrestanten uit het water te verwijderen. De actieve kool daarna weggooien. Vervolgens gedurende een week dagelijks een dosis JBL Acclimol (dit geldt alleen voor zoetwater!) toevoegen om het immuunsysteem van de vissen aan te sterken de door de parasieten veroorzaakte wonden beter te laten genezen. Door toevoeging van JBL FilterStart aan het filter of van JBL Denitrol aan het aquariumwater kunt u de micro-organismen die de behandeling eventueel niet hebben overleefd weer vervangen.
• Op een voor kinderen onbereikbare plaats bewaren.
• Niet geschikt voor toepassing bij dieren die voor de productie van levensmiddelen zijn bestemd.
• Na bereiken van de vervaldatum niet meer gebruiken.
• Tegen de inwerking van licht en warmte beschermen, in de originele verpakking bewaren.
• Indien u vragen hebt over de toepassing van het middel kunt u zich tot uw dierenarts of apotheek wenden.
• Ch.-B. en vervaldatum: zie verpakking
Werkzame stoffen overeenkomstig de soort en de hoeveelheid:
100 ml suspensie bevatten:
Praziquantel 1200 mg
06/2010
JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany
+49 (0)6236 41800, http://www.jbl.de

Bron: http://www.jbl.de/nl/
Heeft u op of aanmerkingen, of een aanvulling op de tekst?
Stuur dan een e-mail naar info@lnummerforum.nl

Keer terug naar JBL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron