Het is nu vr 24 mei 2019, 16:56

Fungol


Beheerder
Berichten: 625
Geregistreerd: za 05 mei 2012, 19:27
BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012, 14:38
Afbeelding

Fungol
100 ml oplossing voor toevoeging aan 400 l aquariumwater
Farmaceutisch bedrijf: JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany +49(0)623641800
Geneesmiddel voor siervissen ter bestrijding van uitwendige mycose (schimmelinfecties) veroorzaakt door schimmels van het type Saprolegniaceae. Witte, op wattenproppen lijkende verdikkingen van de uitwendige lichaamsdelen zijn de symptomen van een dergelijke schimmelinfectie.
Contra-indicaties: Geen bekend
Waarschuwingen: Bij ongewervelden in zoet water (garnalen, kreeften, andere schaaldieren) kunnen overgevoeligheden optreden. Het verdient daarom aanbeveling om deze dieren voor de zekerheid van de behandeling uit te sluiten. Vissen zonder schubben (modderkruipers en meervallen) en verzwakte vissen kunnen overgevoelig op het geneesmiddel reageren. In deze gevallen de behandeling met de halve dosis beginnen en de dosis daarna voorzichtig opvoeren.
Bijwerkingen: Geen bekend. Indien u bijwerkingen bij uw vissen waarneemt, verzoeken wij u ons en uw dierenarts of apotheek daarvan op de hoogte te stellen.
Interacties: Door de gelijktijdige toepassing van een waterzuiveringsmiddel kan de werking van Fungol afnemen.
De gelijktijdige behandeling met andere geneesmiddelen, met name JBL Punktol, kan ongewenste en onberekenbare effecten veroorzaken en kan daarom beter achterwege blijven. Indien korte tijd voor de geplande toediening van Fungol andere preparaten zijn gebruikt, is het raadzaam om eerst ca. 2/3 van het water te verversen. Daarna kan Fungol veilig worden toegediend.
Wijze van gebruik: Vóór gebruik eventueel voorhanden actieve kool uit het filter verwijderen, UV-C apparatuur en CO2-bemesting afzetten.
Dosering: 10 ml op 40 l water. Indien nodig, op de 3e en 5e dag nogmaals de volle dosis toedienen. Wij adviseren om onmiddellijk voor toediening van iedere herhaaldosis ongeveer 30 à 50 % van het water te verversen.
Duur van de behandeling: In de meeste gevallen zal de schimmelaandoening na 1 à 2 dagen duidelijk minder worden of zelfs geheel verdwijnen. Indien nodig, mag de behandeling zoals beschreven worden herhaald.
Aanbevolen manier van filtreren en voeren gedurende de behandeling: Biologisch zeer actieve filters, die al lang niet meer zijn gereinigd, kunnen de werking van het geneesmiddel gedeeltelijk deactiveren. Wij adviseren daarom om het filter “grof” schoon te maken (niet te grondig, want het is de bedoeling dat een deel van de nuttige bacteriën de schoonmaakbeurt overleeft). Geef de vissen gedurende de behandeling zo mogelijk geen of maar heel weinig voer.
Maatregelen bij overdosering, onderbreken of staken van de behandeling: Na constatering van een overdosering de helft van het water verversen. In geval dat een dosis is overgeslagen, deze zo spoedig nodig alsnog toedienen en de behandeling vervolgens voortzetten zoals beschreven.
Medikamente Anleitung / Medication directions
Pharmazeutischer Unternehmer:
JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany
+49 (0)6236 41800, http://www.jbl.de
Na afloop van de behandeling: Na afloop van de behandeling het water gedurende 24 uur door een filter met actieve kool filtreren (JBL Carbomec activ) om geneesmiddelrestanten uit het water te verwijderen. Daarna de kool weggooien. Vervolgens gedurende een week iedere dag een dosis JBL Acclimol aan het water toevoegen om het immuunsysteem van de vissen aan te sterken en de door parasieten aangetaste huid beter te laten genezen. Toevoeging van JBL FilterStart aan het filter of van JBL Denitrol aan het water helpen om de eventueel beschadigde bacteriekolonie weer te herstellen.
• Op een voor kinderen onbereikbare plaats bewaren.
• Niet geschikt voor toepassing bij dieren die voor de productie van levensmiddelen zijn bestemd.
• Na bereiken van de vervaldatum niet meer gebruiken.
• Tegen de inwerking van licht en warmte beschermen, in de originele verpakking bewaren.
• De werkzame stof veroorzaakt een verkleuring van het water die na korte tijd vanzelf verdwijnt.
• Met het verkleuren van decoratieve elementen van kunststof en van voegen van transparante siliconen moet rekening worden gehouden.
• Indien u vragen hebt over de toepassing van het middel kunt u zich tot uw dierenarts of apotheek wenden.
• Ch.-B. en vervaldatum: zie verpakking
Werkzame stoffen overeenkomstig de soort en hoeveelheid:
100 ml bevatten: Malachietgroen-oxalaat 20 mg
Kristalviolet 4 mg
13 10034

Bron: http://www.jbl.de/nl/
Heeft u op of aanmerkingen, of een aanvulling op de tekst?
Stuur dan een e-mail naar info@lnummerforum.nl

Keer terug naar JBL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron