Het is nu vr 24 mei 2019, 17:49

Ektol fluid


Beheerder
Berichten: 625
Geregistreerd: za 05 mei 2012, 19:27
BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012, 14:38
Afbeelding

Ektol fluid
100 ml oplossing voor toevoeging aan 400 l aquariumwater
Farmaceutisch bedrijf: JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany +49(0)623641800
Geneesmiddel voor siervissen ter bestrijding van vinrot en andere uitwendige bacteriële infecties veroorzaakt door bacteriën van het type Aeromonas, Pseudomonas, Columnaris en andere. „Afgevallen“ vinnen (vinrot), zweren, zogenoemde bekschimmel, uitpuilende ogen en buikwaterzucht zijn vaak voorkomende symptomen van deze infecties. Ook in die gevallen dat de vissen zich opvallend beginnen te gedragen (vastzitten van de vinnen, schuren tegen objecten), maar nog geen definitieve diagnose mogelijk is, is Ektol fluid een veilig en betrouwbaar geneesmiddel.
Contra-indicaties: geen bekend.
Waarschuwingen: Bij ongewervelden in zoet water (garnalen, kreeften, andere schaaldieren) kunnen overgevoeligheden optreden. Het verdient daarom aanbeveling om deze dieren voor de zekerheid van de behandeling uit te sluiten. Vissen zonder schubben (modderkruipers en meervallen) en verzwakte vissen kunnen overgevoelig op het geneesmiddel reageren. In deze gevallen de behandeling met de halve dosis beginnen en de dosis daarna voorzichtig opvoeren.
Bijwerkingen: Geen bekend. Indien u bijwerkingen bij uw vissen waarneemt, verzoeken wij u ons en uw dierenarts of apotheek daarvan op de hoogte te stellen.
Interacties: Door de gelijktijdige toepassing van een waterzuiveringsmiddel kan de werking van Ektol fluid afnemen. De gelijktijdige behandeling met andere geneesmiddelen kan ongewenste en onberekenbare effecten veroorzaken en kan daarom beter achterwege blijven. Indien korte tijd voor de geplande toediening van Ektol fluid andere preparaten zijn gebruikt, is het raadzaam om eerst ca. 2/3 van het water te verversen. Daarna kan Ektol fluid veilig worden toegediend.
Wijze van gebruik: Vóór gebruik eventueel voorhanden actieve kool uit het filter verwijderen, UV-C apparatuur en CO2-bemesting afzetten.
Dosering: 10 ml op 40 l water. Indien nodig, op de 5e dag nogmaals de volle dosis toedienen. Wij adviseren om onmiddellijk voor toediening van de herhaaldosis ongeveer 30 à 50 % van het water te verversen. Bij zacht water met een carbonaathardheid van minder dan 8 °d mag slechts 50% van de aangegeven dosis worden toegediend. Als de carbonaathardheid meer dan 15 °d bedraagt, mag de dosis tot 125% worden verhoogd.
Duur van de behandeling: In de meeste gevallen zal het ziektebeeld na een enkele dosis duidelijk verbeteren of zelfs geheel verdwijnen. Indien nodig, mag de behandeling zoals beschreven worden herhaald.
Aanbevolen manier van filtreren en voeren gedurende de behandeling: Ektol fluid heeft een fatale werking op de nuttige bacteriën in het filter. Wij adviseren daarom het filter van het aquarium los te koppelen en op een ander aquarium of een emmer water aan te sluiten, zodat de nuttige bacteriën niet worden beschadigd. Zolang het aquarium geen filter heeft voor voldoende zuurstoftoevoer zorgen. Gedurende de behandeling de vissen zo mogelijk niet voeren.
Maatregelen bij overdosering, onderbreken of staken van de behandeling: Na constatering van een overdosering de helft van het water verversen.
07/2006
Medikamente Anleitung / Medication directions
Pharmazeutischer Unternehmer:
JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany
+49 (0)6236 41800, http://www.jbl.de
Na afloop van de behandeling: Voordat u het filter weer op het aquarium aansluit eerst het filtermateriaal in zijn geheel verwijderen en vochtig en koel bewaren. Vervolgens het filter met nieuwe filterwatten en actieve kool (JBL Carbomec activ) vullen. Daarmee het aquariumwater gedurende 24 uur filtreren om restanten van het geneesmiddel te verwijderen. Na afloop de filterwatten en actieve kool weggooien, het filter opnieuw met het eerder verwijderde filtermateriaal vullen en in werking stellen. Vervolgens een week lang iedere dag een dosis JBL Acclimol toevoegen om het immuunsysteem van de vissen aan te sterken en de door parasieten verwonde huid te laten genezen. Toevoeging van JBL FilterStart aan het filter of van JBL Denitrol aan het water helpen om de eventueel beschadigde bacteriekolonie weer te herstellen.
• Op een voor kinderen onbereikbare plaats bewaren.
• Niet geschikt voor toepassing bij dieren die voor de productie van levensmiddelen zijn bestemd.
• Na bereiken van de vervaldatum niet meer gebruiken.
• Tegen de inwerking van licht en warmte beschermen, in de ori- ginele verpakking bewaren.
• De werkzame stof veroorzaakt een verkleuring van het water die na korte tijd vanzelf verdwijnt.
• Indien u vragen hebt over de toepassing van het middel kunt u zich tot uw dierenarts of apotheek wenden.
• Ch.-B. en vervaldatum: zie verpakking
Werkzame stoffen overeenkomstig de soort en hoeveelheid:
100 ml bevatten: Benzalkoniumchloride 700 mg
Methyleen blauw 40 mg

Bron: http://www.jbl.de/nl
Heeft u op of aanmerkingen, of een aanvulling op de tekst?
Stuur dan een e-mail naar info@lnummerforum.nl

Keer terug naar JBL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron