Het is nu vr 24 mei 2019, 17:47

Furanol 2


Beheerder
Berichten: 625
Geregistreerd: za 05 mei 2012, 19:27
BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012, 14:36
Afbeelding


Furanol 2 Werkzame stof: Natrium-nifurstyrenat
20 tabletten voor toevoeging aan 400 l aquariumwater
Farmaceutisch bedrijf:
JBL GmbH & Co. KG, 67141 Neuhofen, Germany +49(0)623641800
Geneesmiddel voor siervissen in zoet- en zeewater tegen inwendige en uitwendige bacteriële infecties veroorzaakt door bacteriën van de geslachten Aeromonas, Pseudomonas, Columnaris, Flexibacter, Streptokokken en andere. JBL Furanol wordt goed verdragen, wordt via de kiemen zeer goed opgenomen en is reeds na enkele minuten in therapeutisch werkzame concentraties in alle organen aantoonbaar.
Gezwellen, bloederige uitbarstingen en kraterachtige verdiepingen in de huid (vaak waarneembaar bij koudwatervissen), wonden, uitgerafelde vinnen, verdikkingen, loskomende delen van de huid of huidschilfers zijn meestal de symptomen van een bacteriële infectie. In een gevorderd stadium zijn een opzwellend lichaam (buikwaterzucht) met opstaande schubben, uitpuilende ogen, verdonkering van de huidkleur, abnormale zwembewegingen en vermagering waarneembaar.
Contra-indicaties: Geen bekend.
Waarschuwingen: Niet toepassen bij ongewervelde dieren (koralen, anemonen enz.) in zeewater. In het algemeen wordt Furanol II goed verdragen door zoetwatergarnalen en -kreeften Aangezien het grote aantal nieuwe soorten en gekweekte vormen die op de markt verschijnen, is echter niet geheel uit te sluiten dat enkele soorten het middel niet goed verdragen. Als u twijfelt, is het om deze reden raadzaam om het middel altijd eerst aan enkele dieren te beproeven of dieren, waar u niet zeker van bent, van de behandeling uit te sluiten.
Bijwerkingen:
Geen bekend. Indien u bijwerkingen bij uw vissen waarneemt, verzoeken wij u ons en uw dierenarts of apotheek daarvan op de hoogte te stellen.
Interacties:
Door de gelijktijdige toepassing van een waterzuiveringsmiddel kan de werking van Furanol 2 afnemen.
De gelijktijdige behandeling met andere geneesmiddelen kan ongewenste en onberekenbare effecten veroorzaken en kan daarom beter achterwege blijven. Indien korte tijd voor de geplande toediening van Furanol 2 andere preparaten zijn gebruikt, is het raadzaam om eerst ca. 2/3 van het water te verversen. Daarna kan Furanol 2 veilig worden toegediend. . Voor zover de vissen het verdragen, raden wij aan om 300 – 500 g keukenzout op 100 l aquariumwater toe te voegen ter ondersteuning van de behandeling.
Wijze van gebruik:
Vóór gebruik eventueel voorhanden actieve kool uit het filter verwijderen, UV-C apparatuur en CO2-bemesting afzetten. In zeewateraquariums eveneens de eiwitafschuimer en ozonisator uitschakelen.
Dosering voor een bad van lange duur:
1 tablet op 20 l water. Benodigd aantal tabletten in een beker met aquariumwater oplossen en het mengsel daarna aan het aquariumwater toevoegen.
Maximaal verblijf in het aquarium: 5 dagen. Daarna 30% van het water verversen. Indien nodig mag de behandeling op de 6e dag zoals eerder beschreven worden herhaald.
Dosering voor een bad van korte duur:
1 tablet op 1 l water. Zieke vissen ca. 30 minuten in de oplossing laten baden. Gedurende de behandeling het water goed doorluchten en de vissen observeren. Als de vissen tekens van onwel zijn vertonen de behandeling staken. De behandeling volgens dezelfde procedure op dag 3 en 5 herhalen.
Duur van de behandeling:
In de meeste gevallen zal het ziektebeeld na een enkele dosis duidelijk verbeteren of zelf geheel verdwijnen. Indien nodig, mag de behandeling zoals beschreven worden herhaald.
Aanbevolen manier van filtreren en voeren gedurende de behandeling: Furanol 2 heeft een fatale werking op de nuttige bacteriën in het filter. Wij adviseren daarom het filter van het aquarium los te koppelen en op een ander aquarium of een emmer water aan te sluiten, zodat de nuttige bacteriën niet worden beschadigd. Zolang het aquarium geen filter heeft voor voldoende zuurstoftoevoer zorgen. Gedurende de behandeling de vissen zo mogelijk niet voeren.
Maatregelen bij overdosering, onderbreken of staken van de behandeling: Na constatering van een overdosering de helft van het water verversen.
Na afloop van de behandeling:
Voordat u het filter weer op het aquarium aansluit eerst het filtermateriaal in zijn geheel verwijderen en vochtig en koel bewaren. Vervolgens het filter met nieuwe filterwatten en actieve kool (JBL Carbomec activ of Carbomec ultra) vullen. Daarmee het aquariumwater gedurende 24 uur filtreren om restanten van het geneesmiddel te verwijderen. Na afloop de filterwatten en actieve kool weggooien, het filter opnieuw met het eerder verwijderde “oude” filtermateriaal vullen en in werking stellen. Vervolgens een week lang iedere dag een dosis JBL Acclimol toevoegen (dit geldt alleen voor zoet water!) om het immuunsysteem van de vissen aan te sterken en de door parasieten verwonde huid te laten genezen.
Toevoeging van JBL FilterStart aan het filter of van JBL Denitrol aan het water helpen om de eventueel ondanks de genomen maatregelen beschadigde bacteriekolonie weer te herstellen.
• Op een voor kinderen onbereikbare plaats bewaren.
• Niet geschikt voor toepassing bij dieren die voor de productie van levensmiddelen zijn bestemd.
• Na bereiken van de vervaldatum niet meer gebruiken.
• Tegen de inwerking van licht en warmte beschermen, in de originele verpakking bewaren.
• Indien u vragen hebt over de toepassing van het middel kunt u zich tot uw dierenarts of apotheek wenden.
• Ch.-B. en vervaldatum: zie verpakking
Werkzame stoffen overeenkomstig de soort en hoeveelheid:
1 tablet bevat: Natrium-nifurstyrenat 20 mg
JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany
+49 (0)6236 41800, http://www.jbl.de

Bron: http://www.jbl.de/nl/
Heeft u op of aanmerkingen, of een aanvulling op de tekst?
Stuur dan een e-mail naar info@lnummerforum.nl

Keer terug naar JBL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron