Het is nu ma 24 jun 2019, 13:56

Oodinol


Beheerder
Berichten: 625
Geregistreerd: za 05 mei 2012, 19:27
BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012, 14:29
Afbeelding


Oodinol 1000
100 ml oplossing voor toevoeging aan 1000 l aquariumwater
Farmaceutisch bedrijf: JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany +49(0)623641800
Geneesmiddel ter bestrijding van de „fluweelziekte“ veroorzaakt door huidvervuilers uit de Oodinium-groep (Piscinoodinium pillularis in zoet water, Amyloodinium ocellatum in zeewater), Cryptocarion, Chilodonella, Ichthyobodo (Costia) en andere bij siervissen in zoet- en zeewater. De zichtbare tekens van de ziekte zijn een fluweelachtige laag op de huid met een gelig, wit, grijs of bruin uiterlijk of nauwelijks zichtbare puntjes die duidelijk kleiner zijn dan bij Ichthyophthirius het geval is. Als de kieuwen sterk zijn aangetast, is de ademhaling sterk versneld en staan de kieuwen af. Daarnaast kan een besmetting met de genoemde en andere parasieten gepaard gaan met de volgende onspecifieke symptomen: schuren tegen decoratieobjecten, vastzitten van de vinnen, gebrek aan eetlust, verminderde beweeglijkheid, apathisch gedrag, verdonkeren van de huidkleur.
Contra-indicaties: Geen bekend.
Waarschuwingen: Niet toepassen bij invertebrata (ongewervelde dieren) in zoet- en zeewater.
Bijwerkingen: Geen bekend. Indien u bijwerkingen bij uw vissen waarneemt, verzoeken wij u ons en uw dierenarts of apotheek daarvan op de hoogte te stellen.
Interacties: Door de gelijktijdige toepassing van een waterzuiveringsmiddel kan de werking van Oodinol 1000 afnemen.De gelijktijdige behandeling met andere geneesmiddelen kan ongewenste en onberekenbare effecten veroorzaken en kan daarom beter achterwege blijven. Indien korte tijd voor de geplande toediening van Oodinol 1000 andere preparaten zijn gebruikt, is het raadzaam om eerst ca. 2/3 van het water te verversen. Daarna kan Oodinol 1000 veilig worden toegediend.
Wijze van gebruik: Vóór gebruik eventueel voorhanden actieve kool uit het filter verwijderen, UV-C apparatuur en CO2-bemesting afzetten. In zeewateraquariums eveneens de eiwitafschuimer en ozonisator uitschakelen.
Dosering: 10 ml op 100 l water op de 1e, 2e en 3e dag. Daartussen tussenpozen van 24 uur aanhouden.Daarna 30 à 50% van het water verversen. Indien nodig de behandeling op dezelfde wijze herhalen.
Dosering in zoet water afhankelijk van de hardheid van het water: als de carbonaathardheid minder dan 4 °d bedraag slechts 75% van de aangegeven dosis toedienen. Als de carbonaathardheid meer dan 15 °d bedraagt, de aangegeven dosis tot 150% verhogen. Daar de werkzame stof koper de neiging heeft te bezinken, adviseren wij om de werkzame concentratie van 0,3 mg/l met de JBL Kopertest te controleren en het kopergehalte zo nodig met een extra dosis tot dit bedrag te verhogen.
Opmerking: Rekening houden met de genoemde eigenschap van koper om neer te slaan, raden wij u dringend aan zieke dieren zo mogelijk in een quarantaineaquarium te behandelen. Dit is de veiligste manier om te voorkomen dat het kopergehalte van het aquarium waarin de dieren normaal worden gehouden te sterk stijgt, omdat dit op een later tijdstip gevaarlijk kan zijn. Aangezien een aantal Oodinium-verwekkers in zoetwater o.a. fotosynthesepigmenten bezitten, heeft het verduisteren van het aquarium gedurende 3 à 4 dagen een goede invloed op het succes van de behandeling.
Aanbevolen manier van filtreren en voeren gedurende de behandeling: Biologisch zeer actieve filters, die al lang niet meer zijn gereinigd, kunnen de werking van het geneesmiddel gedeeltelijk deactiveren. Wij adviseren daarom om het filter „grof“ schoon te maken (niet te grondig, want het is de bedoeling dat een deel van de
Medikamente Anleitung / Medication directions
Pharmazeutischer Unternehmer:
JBL GmbH & Co. KG
67141 Neuhofen, Germany
+49 (0)6236 41800, http://www.jbl.de
nuttige bacteriën de schoonmaakbeurt overleeft). Geef de vissen gedurende de behandeling zo mogelijk geen of maar heel weinig voer.
Maatregelen bij overdosering, onderbreken of staken van de behandeling: Na constatering van een overdosering de helft van het water verversen. In geval dat een dosis is overgeslagen, deze zo spoedig nodig alsnog toedienen en de behandeling vervolgens zoals beschreven voortzetten.
Na afloop van de behandeling: Na afloop van de behandeling het water gedurende 24 uur door een filter met actieve kool filtreren (JBL Carbomec activ of Carbomec ultra) om geneesmiddelrestanten uit het water te verwijderen. Daarna de kool weggooien. Vervolgens gedurende een week iedere dag een dosis JBL Acclimol (dit geldt alleen voor zoet water!) aan het water toevoegen om het immuunsysteem van de vissen aan te sterken en de door parasieten aangetaste huid beter te laten genezen. Toevoeging van JBL FilterStart aan het filter of van JBL Denitrol aan het water helpen om de eventueel beschadigde bacteriekolonie weer te herstellen.
• Op een voor kinderen onbereikbare plaats bewaren.
• Niet geschikt voor toepassing bij dieren die voor de productie van levensmiddelen zijn bestemd.
• Na bereiken van de vervaldatum niet meer gebruiken.
• Tegen de inwerking van licht en warmte beschermen, in de ori- ginele verpakking bewaren.
• Indien u vragen hebt over de toepassing van het middel kunt u zich tot uw dierenarts of apotheek wenden.
• Ch.-B. en vervaldatum: zie verpakking
Werkzame stoffen overeenkomstig de soort en hoeveelheid:
100 ml bevatten Kopersulfaat pentahydraat 1260 mg
Methylthioniniumchloride 0,4 mg
13 10031

Bron: http://www.jbl.de/nl/
Heeft u op of aanmerkingen, of een aanvulling op de tekst?
Stuur dan een e-mail naar info@lnummerforum.nl

Keer terug naar JBL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron